Min berättelse

Min berättelse

Allt började med att jag och Stefan (min sambo) bokade en golfresa. Men jag hade ingenting att ha på mig! Hade bara några urtvättade pikéskjortor och en alldeles för kort gammal golfkjol.

Tänk om det fanns en snygg klänning som var skön, funktionell och kändes exklusiv? Jag började kolla runt på nätet men hittade inget. Letade i USA, Tyskland, ja, över hela världen. Men ingenting fanns som skulle kunna dölja ”en liten mage” och som hade fickor för boll och peg.

Då jag alltid varit en drömmare och entreprenör bestämde jag mig för att själv rita upp en klänning. Men hur skulle den se ut? Vilket tyg skulle passa bäst? Googlade runt och hittade till sluten tygfabrik som verkade intressant. Mailade och berättade vad jag skulle ha tyget till och undrade om de hade något som kunde passa.

De skickade provtyger, och bland dessa fanns ett med fibern Tencel. Jag läste allt jag kunde hitta om tyget och om processen att tillverka det. Bestämde mig för att klänningen skulle tillverkas i just Tencel, och hittade en fabrik i Portugal som verkade perfekt för uppdraget. Många provklänningar senare var Nicojoli äntligen en färdig produkt som jag känner mig stolt över att kunna erbjuda.

Och namnet NICOJOLI – var kommer det ifrån? Jo, Stefan och jag har barn från tidigare förhållanden. När vi skulle resa till Florida med alla 7 barn, inklusive 2 fosterbarn, så skapade de ett familjenamn som vi använde eftersom folk trodde de var våra allihop. Då blev det NICOJOLI = Nilsson, Cooper, Jonsson och Lindeberg.

Nicojoli – wear what you love!